2021-12-19
同朋友仔銅鑼灣買禮物過聖誕😝openrice見到間新嘅泰國餐廳好似唔錯,啱啱開店仲有八折添,上到去裝修好靚呀,仲有打卡位添! 一啲都唔似平時泰式餐廳,似酒吧多啲😆食物份量超多超大份,搞到嗌多咗添🤣❁ 泰式青芒魚 $198上枱嗰陣嚇親我😱因為真係好大大大碟,不論賣相、份量同味道都好得☺️係盲曹魚🐟起肉然後拎去炸,魚肉炸得均勻,外脆內軟。再加上酸酸地又爽口嘅青芒,好開胃,所以我哋唔使叫前菜啦。❁ 冬陰功 $128好好飲呀,仲有好多蝦大大隻又爽口,上枱果陣仲會點火熱住,冬天涼左都唔使驚啲湯凍曬🥘❁ 蝦醬肉碎炒飯 $98一上到枱都覺得好鍾意🍛賣相靚,蝦醬味香濃,入面仲有少少臘腸、腰果、炒蛋,撈埋之後好香口,口感豐富,同樣地都係好大份好抵食🤭❁ 蒜蓉炒芥蘭 $88炒得唔會好淋,本身都比較鍾意食好爽口嘅芥蘭,份量真係好多,我同朋友都話好飽好飽😳❁ Thai coconut 🥥 $48❁ Cendol $32
❁ 泰式青芒魚 $198
❁ 冬陰功 $128