2015-09-17
有一日同朋友經過皇后大道中,發現有一間外型非常醒目,以黑,白同啡色作主調嘅外賣熱狗店。其實一見佢個logo,就已經好鍾意😁本着試新野嘅心態就去試一試,看到餐牌,原來佢哋d熱狗名都好特別,有秋田犬啦,純種狗啦.... 經店員(後來發覺是老闆)介紹之後,就試下佢哋連餐牌都未有寫上嘅新出品-XO醬狗皇,同煎腸粉加蝦滑!首先用XO醬配熱狗就真係從未試過,香腸可以自由選擇,我就選咗唔辣嘅。一啖食落去,d XO醬辣辣地相當野味,最特別係上面加咗一絲絲黃色嘅鮮檸檬皮,令到成隻熱狗冇咁油膩,反而多了一份清新嘅味覺,令味道充滿層次感,值得推介!熱狗嘅包裝也很細心,方便客人進食。至於腸粉,非常幼滑,加了大量蔬菜,調味適中,感覺非常健康。最特別係佢哋嘅手打蝦滑,混入了馬蹄,味道鮮甜,爽滑,絕非一般行貨。一吃便愛上了😋雖然全程立食,不過由於老細非常健談,不斷會介紹下佢哋其他出品,如腐乳醬熱狗,湯麵嘅湯底係全無味精呀,所有食品可以自由配搭等等。甚至乎佢哋嘅經營理念都分享一下!比人一種小店獨有嘅親切感,令人有一種非常愉快嘅用餐體驗。一定會找機會再來,繼續試下佢哋其他嘅出品!
一定會找機會再來,繼續試下佢哋其他嘅出品!