2023-02-13
基地叁“重奏 $128Parma Ham配蜜瓜清新;柚子漬海鮮有好濃嘅柚子味,酸酸哋好開胃;法式田螺配薯蓉好香,田螺大隻入味,薯蓉幼滑。味道一層比一層好,我覺得一人食一個三層架都唔過份😆墨魚沙律 $88墨魚🦑好大隻,食落好爽口風乾火腿薯仔忌廉湯 $68味道唔算太濃唔會好溜,入口順滑基地海鮮湯 $88湯嘅味道好濃好rich,仲有好豐富嘅海鮮,有大大隻帶子、蝦同魷魚法式紙包焗比目魚 $208打開有驚喜,有好香嘅檸檬牛油味🤤用紙包住焗可以保持到魚油同Rosemary嘅香氣,Rosemary同檸檬係特別夾嘅食材。比目魚肉質好嫩滑,啲汁又好creamy,推介👍🏻炭烤安格斯肉眼 $248Order咗Medium Rare,切開真係好粉嫩,真係食到有炭燒香味,同埋食落油脂均勻黑松露羊T骨 $248羊T骨肉質係特別鮮嫩多汁,呢個推薦畀鍾意食羊羶味嘅朋友,呢個加咗黑松露汁嘅羊T骨油脂豐富,濃濃油香,邊位仲好焦脆👍🏻Crème Brûlée Hazelnut Frappé $68雖然係bar restaurant,但呢度嘅non-alcoholic嘅飲品都好出色,呢杯係嘅signature嘅特飲,焦糖燉蛋
墨魚🦑好大隻,食落好爽口
味道唔算太濃唔會好溜,入口順滑
黑松露羊T骨 $248
雖然係bar restaurant,但呢度嘅non-alcoholic嘅飲品都好出色,呢杯係嘅signature嘅特飲,焦糖燉蛋味嘅奶蓋,再飲落去係濃郁嘅咖啡味,味道同造型都係咁有層次
Banana Mocha $58
如果想飲熱飲嘅可以試下呢杯,拉花圖案係一隻飛馬夠哂特別,朱古力香得嚟,香蕉味都好出
係menu上冇嘅cocktails,用蜜瓜味嘅liquear再加菠蘿汁調配而成,再加上蛋白做foam,好易入口,味道甜甜哋啱女仔飲