2024-07-16 167 瀏覽
假日同好友去左佐敦呢間藍色法式小酒館Bistro Bon Bon食lunch,去到門口就比門口吸引左,裝飾帶點貴氣既型格,入內發現樓底高,即使環境不大但感覺很寬敞,幾適合慶祝生日或紀念日。我地坐左卡位,見到假日都有lunch menu,可以揀升級做套餐有飲品、湯同沙律! 我們叫左:.🍱48度慢煮挪威三文魚牛油果醬丼一端上來就聞到好香,成碗都係滿滿的挪威三文魚,上邊鋪著牛油果醬、紫菜碎、香蔥同黑白芝麻碎,一口食,口感好豐富! 牛油果醬同三文魚好夾! 真係好好味👍🏻.🦐大蝦蒜油鮮茄櫻花蝦意大利麵賣相好色彩繽紛,令人胃口大開,有3大件蝦球,蝦球好爽好鮮,意大利麵上灑滿了櫻花蝦、炸蒜同香蔥,仲有車厘茄,幾開胃! .🍵熱培茶拿鐵熱培茶拿鐵有拉花,賣相幾靚! 培茶味好香好突出,飲落去幾滑.☕凍Mocha有好濃郁既可可味,同咖啡好夾,味道唔錯
🍱48度慢煮挪威三文魚牛油果醬丼
🦐大蝦蒜油鮮茄櫻花蝦意大利麵
🍵熱培茶拿鐵
熱培茶拿鐵有拉花,賣相幾靚! 培茶味好香好突出,飲落去幾滑
☕凍Mocha
有好濃郁既可可味,同咖啡好夾,味道唔錯
2024-07-07
下午茶