2021-04-16
天口開始興🔥但打邊爐嘅癮永遠都唔會停😆🔥最啱就梗係一路嘆冷氣一路打邊爐啦!今次收咗工就一於黎依間好多好評既紅堂試下🍲 一入門口就覺得裝修好特別,餐廳用上型格既紅黑色調同燈光,暗暗地都幾有氣氛!座位寬敞,枱與枱之間都有間隔,仲有私人包廂,私隱度極高!環境咁好,咁食物又得唔得呢?一嚟就叫咗個鴛鴦鍋,湯底揀咗養生麻辣鍋X東北酸菜白肉鍋,前者係我最鍾意既麻辣口味,辣中帶麻帶椒香,配埋嫩滑既鴨血同豆腐,好正!另外既酸菜湯底入口係香純既酸度,仲有大量白菜同腩肉🤤配料方面,叫左造型好特別既蟹子墨魚手打手掌,墨魚滑相當彈牙,蟹子增加左口感,唔錯!另外亦order左手切西班牙牛頸脊、彈彈鵝腸、韮菜蛋餃、紫菜響鈴、皇帝菜同稻庭烏冬,大部份食材都好新鮮,最鍾意係牛頸脊,牛肉味濃,2個人食都覺得唔夠喉🤣🤣整體來講,呢度絕對係一間環境相當好,食物質素不俗、價錢合理既餐廳,就算三五知己定係同愛人過嚟打邊爐都係一個唔錯嘅選擇,推薦👌🏻