💎總評分:8/10-呢間小店最近重開,IG不停見到佢D野食相勁吸引,位於銅鑼灣同灣仔中間,店內有好多be@rbrick,應該都係店主收藏品~好得意!不過因為舖面唔算大,be@rbrick牆前面己經放左張2人枱,想同佢打卡都要靠下彩數!1️⃣ Lava Peanut Butter Croffle 🥜 $88Waffle + Croissant 嘅合體版,多左種酥脆口感。Menu上面有鹹甜option,小編㨂左呢個「鹹牛肉炒蛋流心花生醬」口味。本來以為夾花生醬會好奇怪,點知原來個醬係另上,淋左上去個配搭加埋D蛋🥚又出奇地好食喎。2️⃣ Fat Fries w/Parmesan, Truffle Aioli 🍟 $68用左粗偏薯條(小編都唔知係咪叫),不過不失。要提提嘅係,如果要多碟Truffle醬係要加$5嫁🤔,雖然係小數目,我哋最後都有加,不過加醬要俾錢就孤寒左D囉🤭。3️⃣ Al Forno Tiramisu 🍰 $68睇到其他食評話佢麻麻,不過今次去食反而覺得有驚喜🤩。睇住佢即刻整我哋又好快食,餅底未至於好淋,而且欣賞佢有酒味🍸!最怕Tiramisu得個甜字,呢個食得出酒同咖啡味,不錯!4️⃣ Cu
💎總評分:8/10

Lava Peanut Butter Croffle

3️⃣ Al Forno Tiramisu 🍰 $68
Al Forno Tiramisu

4️⃣ Cucubmer Lime Soda 🥤 $48
正常野飲一杯,清新口味最啱夏天!

Cafe到夜晚會變酒吧,期待揾次夜晚嚟試下!

環境服務:⭐⭐⭐
食物質數:⭐⭐⭐⭐
打卡指數:⭐⭐
題外話/補充資料: 🚗揸車朋友對面有幾個街位,坐近門口望到架車都算安全嘅。
2021-07-03
Lava Peanut Butter Croffle