2019-09-13
據聞男神吳彥祖又再進軍飲食界,係中環蘇豪區開左呢間The thritysix ,一間主打Highball威士忌既酒吧。一出電梯已經見到一大個威士忌牆,效果超級震撼。😱除左門外既威士忌牆,餐廳內都有一間威士忌房,儲存左超多唔同產區既威士忌,由傳統既蘇格蘭威士忌到今年新興既日本威士忌都有😍聽聞一共有二百幾款🤩另外仲有幾支全香港限量6支既威士忌,真係夠曬罕有!!呢度既威士忌大部分都可以order杯裝,而買左全支酒既客人都可以儲存酒係呢度...參觀完呢間房後,仲有個特別既小環節!就係揀啱開到鎖既鎖匙,就可以免費獲得一杯vodka啦🙈聽落好似好難咁,但店員都會比tips我地等我地可以中,玩完真係幾開心😃黎到呢間出名highball既地方,就點都要試下招牌highball啦!🍸呢杯Hojicha Mizuwari,個底係日本Barrel威士忌以及日本培茶,加上自家製既soda water,可以清晰見到氣泡係幾咁細膩綿密,飲落都好清新,推介!另外仲叫左杯B for Mayor Boilermaker,飲落甜甜地但帶有煙燻草本味,幾適合男士。有酒就點都要有佳餚一齊搭配先會開心,呢度都唔少得!兩款bur
有酒就點都要有佳餚一齊搭配先會開心,呢度都唔少得!兩款burger都十分出色,Brandy Blue Cheese Burger使用左安格斯牛肉,中間夾左層blue cheese,一咬牛肉汁同芝士流出,超正😆
如果怕blue cheese味道太濃郁,就可以試下Old Fashioned Bourbon Burger,漢堡飽用了先蒸後焗既方式,麵包柔軟得黎又好脆!醬汁混合左橙和車厘子果醬,感受不一樣的味道🤤
最後想認真讚下今晚覺得最好食既Rice Cracker with veggie mocktail mosseline😍 一個非常特別既mosse,一共有五層(牛油果、茄子、紅椒、洋蔥、義大利青瓜),每層味道完美融合,口感好綿密!搭配脆卜卜既米通食,真係一流😆😆😆
最後仲點左個燒蠔,感覺不過不失啦。總括全部食物都在期待之上👍🏻值得再黎