2019-08-22
琴日朋友係青衣收工,諗住一齊食個飯,佢帶左我黎呢間日本野,無聽過個名,都有d驚中伏咖,不過一場黎到就試試佢啦!我地一開始叫左個壽司拼盤同兩串炭燒豬腩肉同餃子,味道非常唔錯!尤其係串燒,個皮燒到脆卜卜!壽司最令人驚喜係d飯,同連鎖嘅唔同,醋味同飯調和得幾好,唔會過酸,個人覺得鮑魚係當中最令人驚喜嘅。之後我地叫左三文魚腩刺身同大蝦天富羅,先講個刺身,非常肥美,無後悔叫貴十蚊,叫魚腩位,食完刺身可能就會覺得天富羅比較一般,不過不失啦。最後叫左燒牛舌同豚肉生薑燒重有豚肉拉麵埋尾,燒牛舌幾唔錯,唔會太韌,呢間舖頭嘅串燒整體水平真心高質!豚肉生薑燒肉量多,不過唔知邊d食材係冰鮮呢,有少許雪藏味。拉麵嘅叉燒同蛋都唔錯,不過麵質就有d一般。整體黎講,水平高過大部分連鎖日本料理,值得一試,另外想再讚下串燒好食!