2024-01-12 912 瀏覽
同男朋友喺尖沙咀睇完戲☺️,行吓行吓去覓食!見到有間打邊爐叫做《城塞煲皇》,咁得意嘅,個各名叫城塞,其實係尖沙咀!😂見時間尚早就想去試吓博一博 ,😃睇吓有冇位!咦咦~~又點知俾我哋駁倒有位喎!於是就即刻去食下啦!🤪✨ 冰火辣味魷魚 ✨ 超惹味前菜,麻辣程度啱啱好!唔會太麻亦唔會太辣,🤫我就算唔係咁食得辣,都食到呢個菜!魷魚新鮮彈牙 ! 認真一流😳✨城塞龍鳳雞煲翅✨嘩啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒線!超正,勁補身!十分推薦呢個招牌補身雞翅湯,飲落魚翅味超濃郁,十分精華!💕飲落清清地好滋潤,名副其實 真材實料!城塞龍鳳雞煲翅係我食過最正嘅湯底之一!佢嗰香氣真係喺入口嗰刻已經令我整個心情開朗晒😁 成個煲呢,添咗好多好料,龍鳳雞肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黃香脆嘅雞翅配埋汁嘅味道,真係無得頂💯!啖啖嘅雞肉都好嫩滑,啖啖都飽滿得嚟又唔會膩,食完之後口腔都留住嗰陣稍帶微微辣味嘅醬汁。食材新鮮,煲仔嘅湯汁又香又濃,滋味滿分😋 有機會嘅話,我一定會再去食多次嘅,仲會推薦畀我嘅朋友👯!埋單之後肚仔暖笠笠,成個人心情都好曬,好似添咗大滿足感噉🥰 能夠食到城塞龍鳳雞煲翅,真係一個好幸福嘅體驗

✨城塞龍鳳雞煲翅✨
嘩啦啦🔈🔈 d 翅多到痴晒線!超正,勁補身!十分推薦呢個招牌補身雞翅湯,飲落魚翅味超濃郁,十分精華!💕飲落清清地好滋潤,名副其實 真材實料!城塞龍鳳雞煲翅係我食過最正嘅湯底之一!佢嗰香氣真係喺入口嗰刻已經令我整個心情開朗晒😁 成個煲呢,添咗好多好料,龍鳳雞肉滑溜溜嘅,啖啖肉嚟,仲有啲香味好足料嘅煲翅,炸得金黃香脆嘅雞翅配埋汁嘅味道,真係無得頂💯!啖啖嘅雞肉都好嫩滑,啖啖都飽滿得嚟又唔會膩,食完之後口腔都留住嗰陣稍帶微微辣味嘅醬汁。食材新鮮,煲仔嘅湯汁又香又濃,滋味滿分😋 有機會嘅話,我一定會再去食多次嘅,仲會推薦畀我嘅朋友👯!埋單之後肚仔暖笠笠,成個人心情都好曬,好似添咗大滿足感噉🥰 能夠食到城塞龍鳳雞煲翅,真係一個好幸福嘅體驗🎉!
✨花勺醉蝦✨ 我想講d蝦係勁爽脆囉,淡淡嘅花勺酒味!好正!
✨ 招牌三寶丸 (墨魚丸,蝦丸,牛丸 ) ✨ 丸類當然打邊爐一定要啦!爽口彈牙,我敢肯定一定係手打!辛苦晒師傅!
✨ 火焰旺醉牛 ✨ 必叫!齌影相都抵啦!d火燒到hum hum 聲!🔥🔥真係好旺!燒完d 酒味出晒黎,配埋嫰滑嘅牛肉!不🉐️了!