2017-01-05
今日放左工,就同以前既大學同學聚舊,同學揀左始創對面既餐廳,要落地庫先入到去,條樓梯好多草,好似入左另一個安靜既世界咁侍應介紹我地4個人可以叫2個2人餐,好多選擇,價錢都唔離譜,就決定叫喇。南瓜湯好香甜好濃,唔會稀沙津正常,無咩特別。哩個生蠔係另叫,因為好想食,多人share價錢唔貴!好新鮮,加左檸檬汁好fresh,少少海水咸味,唔算好大隻,算creamy!鵝肝多士伴鵝肝醬,鵝肝好大塊,大過塊包,中意鵝肝多過醬,醬凍冰冰,唔夠濃,包夠脆,但係厚d會再好味d黑松露雜菌意大利飯,好香好香好香黑松露味,飯粒軟硬適中,質地creamy,4個人食唔夠分😂搶食青醬帶子長通粉,哩味唔夠青醬味,而且鹽粒未融,有幾條特別咸,帶子唔韌,煎得香脆豬腩肉都好肥美,忍唔住食埋d肥膏,好似梅菜扣肉既質地,伴碟既薯容香滑,但d菜唔知點解有少少苦!西冷排,叫左五成熟,好夠生,唔會韌,好juicy,當然一分錢一分貨,唔會係最靚既排,但係一定唔難食!食埋甜品好滿足,芝士蛋糕正常,士多啤梨醬唔加好過加,唔太夾總結我覺得每人食左200有找其實好抵,坐得舒服,食到好多個courses ,會再去。
沙津正常,無咩特別。 哩個生蠔係另叫,因為好想食,多人share價錢唔貴!
好新鮮,加左檸檬汁好fresh,少少海水咸味,唔算好大隻,算creamy! 鵝肝多士伴鵝肝醬,鵝肝好大塊,大過塊包,中意鵝肝多過醬,醬凍冰冰,唔夠濃,包夠脆,但係厚d會再好味d 黑松露雜菌意大利飯,好香好香好香黑松露味,飯粒軟硬適中,質地creamy,4個人食唔夠分😂搶食 青醬帶子長通粉,哩味唔夠青醬味,而且鹽粒未融,有幾條特別咸,帶子唔韌,煎得香脆 豬腩肉都好肥美,忍唔住食埋d肥膏,好似梅菜扣肉既質地,伴碟既薯容香滑,但d菜唔知點解有少少苦! 西冷排,叫左五成熟,好夠生,唔會韌,好juicy,當然一分錢一分貨,唔會係最靚既排,但係一定唔難食! 食埋 甜品好滿足,芝士蛋糕正常,士多啤梨醬唔加好過加,唔太夾