2024-01-16
📍東屋台 ⭐️ 堂食分店,多料大阪燒以前一路有聽過東屋台係屯門名物之一,外賣首選~但係因為唔係住屯門,好難買外賣,所以一路想試都冇試~🫣但佢竟然喺天水圍開咗分店,仲要有堂食!!!太幸福了~🥰佢新開無耐就即刻去咗食,一路都成日幫襯!佢喺街坊料理入面,已經算係比較高質!✨ 海量海鮮大阪燒 $52 👍🏻👍🏻👍🏻特別推薦佢嘅大阪燒,唔係淨係得粉。話增量海鮮,真係好多海鮮!🤭魷魚、蝦⋯基本上你每一啖一定食到!同埋佢嘅醬料,千島醬Wasabi比例剛剛好!我仲特登叫咗多木魚,多紫菜條,多到遮住咗個大阪燒😂✨ 滑蛋吉列豚湯烏冬 $60👍🏻👍🏻👍🏻大阪燒因為成日食~好食但都冇話特別驚喜!呢個第一次叫,令我有啲眼前一亮!🤩滑蛋賣相真係好吸引!而且佢都好夾個吉列豬扒同湯烏冬。本來以為佢個吉列豬扒會另上,通常啲日本料理都係咁樣,因為怕個豬扒會吸左啲湯變淋,甚至發咗。但係佢呢個完全冇問題!😋就算吸左啲湯都食到佢本身真係炸得比較薄同脆!而且佢嘅讚岐烏冬非常煙靭!個湯都好清甜😍✨ 宇治抹茶珍珠鮮奶 $38👍🏻👍🏻平時係叫開黑糖珍珠鮮奶~呢個真係好飲!唔會太甜~剛剛好!第一次叫呢一杯,飲落去第一啖抹茶味超濃!有啲落咗太
✨ 海量海鮮大阪燒 $52 👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 滑蛋吉列豚湯烏冬 $60👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 宇治抹茶珍珠鮮奶 $38👍🏻👍🏻
平時係叫開黑糖珍珠鮮奶~呢個真係好飲!唔會太甜~剛剛好!第一次叫呢一杯,飲落去第一啖抹茶味超濃!有啲落咗太多粉嘅感覺🤣我後倒咗杯水落去,咁樣就好似好啲!但係我都鍾意佢咁濃嘅抹茶嘅🍵可以俾我再沖多一杯😂
📍 東屋台 (Wetland Seasons Bay) (天水圍)
天水圍濕地公園路1號Wetland Seasons Bay地下9號舖
#stilleating天水圍 #stilleating屯門 #香港美食 #屯門美食 #元朗美食 #天水圍美食 #hkfood #hkfoodie #foodie #hkfoodblogger #東屋台 #大阪燒 #日本菜