2022-01-14
今日學識咗咩人唔可以相信?堅信號嘅人唔可以相信…今日去咗堅信號度食下午茶,睇餐牌都好似幾抵食,所以揀佢嚟食,我揀咗個A1下午茶餐$43 (招牌生煎包兩隻+灌湯小籠包四隻)然後加咗$2轉飲凍豆漿,再加$16追加一碟雞絲粉皮。招牌生煎包 - 話得係招牌都唔會差,爆汁有,底部脆。味道OK,不過有時就嫌佢太大個好似有啲飽😅 灌湯小籠包 - 我唔鍾意食,因為佢好似有浸怪味,我本身好鍾意食小籠包,唯獨是今次我覺得唔好食,同埋有一個行為好戇居,佢擺咗一執薑絲係中間,但係佢又唔比隻碟我,唔通佢叫我將啲醋直接落啲小籠包度?!唔係好明佢想點?!問啲服務員,先至識得拎隻碗俾我,真係唔該晒。凍豆漿 - 我叫嘅係凍豆漿,所以一大啖就飲落去,點知係熱豆漿! 我同服務員講我頭先係咪落單嘅時候係唔係落凍豆漿,佢答我係,我話但係呢杯熱㗎熱死我,跟住佢幫我換過杯凍豆漿,無論係凍豆漿定熱豆漿,原來都係用同一款杯…😑雞絲粉皮 - 首先佢用嘅係和風芝麻醬,呢隻芝麻醬基本上你點咩都好食,同埋佢用咗呢種醬係咪應該改名叫和風雞絲粉皮呢?因為我覺得似食緊和風沙律!