2020-09-13
Happy Friday..近近地同男友食個晚餐前排新都城開左間新野,堅信號生煎皇,間舖日日都好多人圍住,今次早少少黎試下不過呢個舖位有點細,大概有九至十台,但唔洗等好耐就入到。唔知係咪多人叫外賣,鋪仔細細但裏面樓面有五六個忙忙忙,但忙得黎佢地又好好禮貌招乎我地每個位玻璃位下都有食物樣每人都有個紙袋放口罩,可能疫情關係,堂食都係用即棄餐具堅信號生煎包生煎包睇落乾身,第一粒諗住篤開散熱,點知爆曬d湯汁流到成碟都係包底煎到好香脆,金黃色,包皮唔厚,咬落除咗湯汁爆曬出嚟,仲好香胡椒味,豬肉餡好好味,雖然係煎包,但食落唔油膩甜酸菠蘿咕嚕肉(全素)咕嚕肉外貌好似麥樂雞,脹卜卜咬落口感好似肉,”肉質”比較淋身,醬汁杰身,甜甜酸酸,好惹味,早知叫埋飯,送飯一流呢個素食味道高質..口感都有驚喜..超滿意四川擔擔麵圖文完全相符..超多肉碎蓋面,花生香味濃郁雖然餐牌有粒辣椒,但都係微微辣,麵底似係拉麵,同湯底十分match雖然湯睇落好Heavy,岩口味飲左好多..飲到以為食緊日式拉麵要飲晒湯底野食唔貴,埋單都係百零蚊終於知道點解間舖頭晚晚咁多人圍住等位/買外賣,真係可以again ..Btw真係好想講..
每個位玻璃位下都有食物樣
每人都有個紙袋放口罩,可能疫情關係,堂食都係用即棄餐具
堅信號生煎包
堅信號生煎包
甜酸菠蘿咕嚕肉(全素)
甜酸菠蘿咕嚕肉(全素)
咕嚕肉外貌好似麥樂雞,脹卜卜
呢個素食味道高質..口感都有驚喜..超滿意
四川擔擔麵
四川擔擔麵
圖文完全相符..超多肉碎蓋面,花生香味濃郁
Btw真係好想講.. 呢條路舖位冇人幫襯絕對唔係位置問題, 明明就地鐵站一出行兩步就到, 人流又多, 就例如對面某飲品店/隔離前身某餐廳,明明處於人流高峯位但又冇乜人幫襯, 開左咁耐又會唔執先好野, 而家呢間既人流先係正常ma, 仲要限聚令下都有人排..開多啲呢d CP值高既食肆咪好囉..俾我哋TKO街坊多個好選擇