2020-04-25 50 瀏覽
今日天氣炎熱🥵同朋友見到呢間好有文青feel嘅飲品店。我點左繽紛火龍果堅果奶蓋。賣相好靚,見到有三層。最上層係厚厚嘅奶蓋!平時飲開芝士,今次呢個係堅果味,好似食金莎朱古力咁,好香。眾所周知,堅果係健康食品,不易發胖,又有益,對比起芝士,飲多幾杯都得!呢間店舖就力推沒有牛奶沒有奶精,所以對吾洗驚吾知飲左咩化學成份嘅野落肚!講翻最底層火龍果汁,好清甜。未試過飲過呢種又有堅果味又有火龍果味嘅飲品!個感覺好特別!我揀左少冰,不過個人認為正常冰會好飲啲!朋友就叫左伯爵朱古力堅果奶蓋,個人認為吾想試新奇就叫火龍果個杯,想試翻正常味就叫呢杯。佢都有茶香味,不過朱古力較濃味!而且係季節限定,所以手快有手慢冇!!!吃奶蓋吾一定要用口啜,搞到成口都係污糟嘅!用個小鏟子來食,一小口一小口,斯文又乾淨!支持黃店嘅你要大大力支持!!
今日天氣炎熱🥵同朋友見到呢間好有文青feel嘅飲品店。

我揀左少冰,不過個人認為正常冰會好飲啲!

[五大堅果,缺一不可]
支持黃店嘅你要大大力支持!!