2016-06-02 2272 瀏覽
Opium,罌粟花依個名真係改得唔錯,因為依到食物真係好似罌粟令人上癮。惜日罌粟為香港帶來改變,今日罌粟為西環帶來改變。好受歡迎,好多人排隊差不多所有出品都食過,可以話性價比超好,依個價錢十分超值。先講BBQ汁安格斯牛肉漢堡,見到佢真係開心到笑左出黎,因為厚厚既漢堡,五成熟,肉汁juicy 肉味香濃,加埋芝士生菜蕃茄同埋起畫龍點睛之效既煙肉,麵包又軟綿鬆化,真係天衣無縫,好似好誇張,但我相信每一個burger lover都一定會同我一樣有咁既感覺。BBQ汁安格斯牛肉炸豬皮漢堡,同BBQ汁安格斯牛肉漢堡有咩分別?咪就係有炸豬皮,脆脆口感,未食過可以一試。鐘意重可以煙燻之後講另一signature,就係自家制蟹餅漢堡,點解係signature?因為以平傷人囉,令人嘩一聲,厚厚既蟹餅,加埋微甜既菠蘿包同埋太陽蛋既蛋汁,令炸過既蟹餅唔會太熱氣,可以食到啖啖蟹肉,真係好幸福。秘制香脆雞翼,炸得香脆,最得係個秘制醬汁,好好味。另一小食,香濃流心芝士蝦丸,最岩我依種芝士控,炸到外層脆身,入面蝦膠彈牙,最入面有芝士可以拉絲,正!吉烈豬扒三文治,又係好正,塊豬扒重大塊同好食過吉烈專門店果d,有豬味、香脆

好受歡迎,好多人排隊
差不多所有出品都食過,可以話性價比超好,依個價錢十分超值。

鐘意重可以煙燻
秘制香脆雞翼,炸得香脆,最得係個秘制醬汁,好好味。
吉烈豬扒三文治,又係好正,塊豬扒重大塊同好食過吉烈專門店果d,有豬味、香脆,太犯規啦,鐘意吉烈既朋友唔可以錯過!!!鐘意吉烈既朋友唔可以錯過!!!鐘意吉烈既朋友唔可以錯過!!!很重要,所以說三次。
店重要有素食.......太細心啦.....有大菇,雞脾菇,燈籠椒同生菜,我第一次,食·到·咁·正·既·素·漢·堡。素食主義者可以考慮。
堅尼地城最西找的好西,一定要食。完。

15 分鐘 (堂食)
  • 自家制蟹肉漢堡