喺堅尼地城聽咗好多人介紹喺厚和街有間泰國菜CP值好高,呢間就係今晚要去嘅泰尚泰國餐廳。椰汁海鮮湯:椰汁香味十足,海鮮配料豐富,好足料。特色燴牛柳粒:牛柳粒份量好多,牛柳仍然保持嫩滑多汁,加埋特式秘製嘅醬汁,夠哂惹味。鴨胸碎生菜包:平時出去食嘅生菜包大多數都係用豬肉碎做,呢度比較特別係用左鴨胸肉做,而佢哋嘅鴨胸肉加左好多泰式嘅香料,用嚟配清爽嘅生菜就最啱。咖喱魚柳:佢哋有三款不同嘅咖喱,分別係紅,黃,綠三款,呢次我哋叫左紅咖喱。佢哋嘅紅咖喱口味偏甜,可能係加左菠蘿嘅關係,佢哋嘅魚柳整得好入味,滿滿咖喱嘅味道。薄餅ROTI:食咖喱嘅話最好配埋薄餅,用薄餅索滿咖喱汁,見到都流哂口水。泰式炒西蘭花:佢哋分別有用蒜蓉炒又或者係用馬拉盞炒兩款,我哋揀左馬拉盞,味道夠哂濃,好有泰國嘅風味。泰式奶茶,咸檸七:夠哂清涼,消暑解渴一流。
椰汁海鮮湯:椰汁香味十足,海鮮配料豐富,好足料。
泰式奶茶,咸檸七:夠哂清涼,消暑解渴一流。