2014-12-31 960 瀏覽
同老婆結婚後, 一直都好忙, 終於可以一齊浪漫下。老婆唔想人多地方, 所以去左堅尼地城海邊WALK-IN。門口看MENU見到主打STEAK同LOBSTER, 裡面裝修都唔錯,就試下啦! 對上一次食STEAK是不久前在SYDNEY影結婚相, 在DARLING HARBOUR吃的。今次又係海邊, 哈!同老婆SHARE 個三文魚他他(Salmon Tartar), 味調得剛剛好, 三文魚味沒被蓋過, 同麵包一齊送幾開胃, PORTION都OK, 老婆要留肚吃STEAK, 所以都係我主力吃!老婆同我都愛龍蝦湯, 所以都選左! 飲落龍蝦味夠濃, 龍蝦肉都OK, 加左芒果粒令到個湯更特別, 做法比較DETAIL, 偏向法式, 但裝修又偏向NEW YORK BISTRO, 不過我無問D STAFF其實係咩CUISINE, 哈!主角出場啦! SERVER介紹話D SIRLOIN 係美國365日穀飼牛, 我要MEDIUM RARE, 老婆怕血通常都7成...一吃覺得TEXTURE好, 肉味好夠, 看起來PORTION不大。 但吃扒PORTION大而無肉味, 不如不吃!之前SERVER問我地要咩SAUCE
同老婆結婚後, 一直都好忙, 終於可以一齊浪漫下。
老婆唔想人多地方, 所以去左堅尼地城海邊WALK-IN。
就試下啦!
今次又係海邊, 哈!
三文魚他他
龍蝦湯
之前SERVER問我地要咩SAUCE, 我選牛扒汁, 老婆選蛋黃汁.
最後老婆不愛蛋黃汁, 就交換左. 個薯條同酸瓜都唔馬虎, 不過太飽食唔晒 >.<
US sirloin
本來想叫甜品, 不過太飽, 下次再試!
順帶一提, 把牛扒刀應該好落本, 異常鋒利要好小心, 不過切牛扒感覺良好, 可能係老闆的詭計, 讓人感覺肉質更好, 哈!
題外話/補充資料: 整體感覺OK的, SERVER也親切, 係泊車要花時間同耐性...
2014-12-07
三文魚他他