2024-07-29
收咗工約朋友近近地去呢間堅離地冰室食 佢介紹話呢間冰室嘅晚餐抵食兼好高質 今日一於試吓有幾高質😋🔸威靈頓牛柳配意粉唔係好多餐廳有威靈頓牛柳揀 下一個,而且價錢仲要非常實惠 講緊都係$140(連加一)就食到威靈頓牛柳😳😳 件牛柳非常厚肉 而且外層嘅酥皮非常香 牛柳嘅縮到可以自己揀 我就揀咗七成熟 切開仲有少少粉紅色 但係完全唔韌 而且食落去超重牛味酥皮中間仲夾咗少少蘑菇 成件事好夾🤭意粉撈埋燒汁食真係食到好滿足🔸 法式鵝肝煎牛柳配黑松露野菌燒汁配薯蓉強烈推薦大家要試下一個薯蓉!絕對唔係用粉開 係食得出有一粒粒嘅薯仔撈埋芝士同埋少量牛油 非常值得一試牛柳味道其實同個威靈頓牛柳好相似 係煮法唔同 上面鋪咗一塊鵝肝 食落真係非常之肥美個黑松露野菌燒汁好能夠帶出個鵝肝味 成餐飯人均消費都係大約$130 食到咁嘅質素嘅牛柳真係物超所值 仲要送埋嘢飲同埋羅宋湯😯另外要讚嘅係員工服務態度好好 會嘗試同你傾吓偈問你嘢食好唔好食😁
🔸威靈頓牛柳配意粉
件牛柳非常厚肉 而且外層嘅酥皮非常香