2024-04-14 275 瀏覽
位於堅尼地城爹核士街的「42nd Davis」,係一間酒吧西餐廳🍴店內環境燈光幽暗,滿有情調,空間寬廣,置身於此感覺頗舒適晚市時段設有Set Dinner,包括前菜、主菜、甜品及飲品,價值$228點餐後店員隨即奉上自家製餐包,翻熱後暖烘烘的,可以塗抹牛油一齊食Caesar Salad新鮮翠綠的羅馬生菜🥬配上凱撒沙律醬,清新開胃Buffalo Caprese蕃茄芝士配青醬,完美配搭Pan Seared Sole Fish Fillet香煎龍脷魚柳,軟嫩多汁,滿有魚鮮味!配上餐廳自家秘製醬汁、蝦肉及車厘茄,有助解膩8oz Ribeye Steak肉眼牛扒足足八安士重,煎至大約七成熟,口感香軟,牛肉味道好濃郁哦~配上餐廳自家製醬汁,更添滋味👍🏻伴碟仲有烤薯仔同西蘭花,健康美味炸薯條另外單點咗薯條,可以揀半份或全份。每條都炸得金黃香脆,薯味香濃Iced Lemon TeaLeche Flan餐廳自家製的甜品,主要材料有牛奶、雞蛋及忌廉芝士,口感軟滑,甜而不膩,滿有蛋香Banana Roll酥皮包住新鮮香蕉一齊炸香,外脆內軟,甜美可口!配上肉桂粉、自家製雪糕及Oreo忌廉,大滿足啊

Caesar Salad

新鮮翠綠的羅馬生菜🥬配上凱撒沙律醬,清新開胃

Buffalo Caprese

蕃茄芝士配青醬,完美配搭

Pan Seared Sole Fish Fillet

8oz Ribeye Steak