2023-03-17 166 瀏覽
餐廳裝修好靚,隨便一影都好打卡able😝夜晚去見到有二人套餐,個套餐超抵,包左前菜、雞翼、沙律、Pizza同兩杯啤酒😳餐廳提供十幾款tap beer,超過一半都係香港製造嘅~ 我就叫左Jeng,飲落層次好分明,首先係好大浸果香味,然後會有種苦澀味,成件事好清新🍺朋友唔飲啤酒就叫咗杯Just Peachy Cider,超香桃味,好易入口☺️小食方面,我哋揀咗扭扭薯條,份量都幾多,而且炸到好脆~最正係個茄汁,同平時快餐店食嗰啲唔一樣,呢度嘅茄汁係真係有蕃茄肉㗎😳由於唔係好食得辣,雞翼就揀咗威士忌燒烤炸雞翼~個醬比起一般燒烤醬甜少少,而且有啲麥香味,好易入口,兩個人幾分鐘就食晒成碟🤣個沙律係Alvy’s Caesar,嗰醬係腐乳醬,而且配料有炸豬皮,整個食材組合都幾獨特~炸豬皮令到成個沙律嘅口感更加豐富👍🏽因為腐乳醬都會比較鹹少少,所以建議大家食之前要撈勻~Pizza 係自製sourdough餅底,食落少少煙韌~有菠菜嘅pizza都係第一次見😳但啲菠菜配埋辣肉腸又出奇地夾,食落又唔怕會濕立立咁,好味!😋由於聽講呢度嘅焗伏特加意粉都好出名,所以另外單點咗一份~果然真係唔錯,個醬好creamy同濃
餐廳裝修好靚,隨便一影都好打卡able😝

餐廳提供十幾款tap beer,超過一半都係香港製造嘅~

小食方面,我哋揀咗扭扭薯條,份量都幾多,而且炸到好脆~

Curly  fries

由於唔係好食得辣,雞翼就揀咗威士忌燒烤炸雞翼~

Bourbon Barbecue Wings

炸豬皮令到成個沙律嘅口感更加豐富👍🏽

因為腐乳醬都會比較鹹少少,所以建議大家食之前要撈勻~

Alvy’s  Caesar

Pizza 係自製sourdough餅底,食落少少煙韌~
有菠菜嘅pizza都係第一次見😳

Popeye-roni

由於聽講呢度嘅焗伏特加意粉都好出名,所以另外單點咗一份~

果然真係唔錯,個醬好creamy同濃郁,配埋啲芝士好邪惡🤪

Baked  Penne Ala  Vodka  Pasta

——💲💲💲——
焗伏特加意粉 • HKD$148 | ✨二人套餐 • 每人HKD$238
🍻Just Peachy Cider • Jeng
🍟Curly fries
🍗Bourbon Barbecue Wings
🥗Alvy’s Caesar
🍕Popeye-roni

——ℹ️ℹ️ℹ️——
Tip:餐廳有free flow優惠,每人HKD$300就可以任飲多款啤酒、紅白酒、high ball同無酒精飲品~

Curly  fries
Bourbon Barbecue Wings