2021-04-06
還記得之前去我朋友介紹間咖啡店, nations coffee, 當時係疫情初爆發嘅時候, 對間店嘅印象好深刻因為店主堅持清潔乾淨食物質素要好, 而呢啲堅持喺呢段日子佢一啲都冇鬆懈過, 虎頭蛇尾嘅人多能夠堅持落去嘅人少, 今日呢個店主 仲喺德福廣場度擺咗個攤位, 呢啲我覺得都係佢對咖啡嘅執著, 對食物要求嘅堅持。 我冇辦法唔支持, 喺個攤位度有不同嘅咖啡賣, 最吸引又方便嘅莫過於即飲嘅四款飲品。四款飲品各有特色, 最花時間莫過於冰滴咖啡, 冰滴咖啡本身就已經好麻煩, 呢一樽冰滴咖啡係每日新鮮製造, 要用超過八個小時係製造呢樽咖啡, 唔識嘅會覺得貴, 識嘅自然會欣賞, 用70蚊可以享受到 超過八小時嘅心思仲要係靚咖啡, 其實我都唔知去邊度可以搵而第二支呢就係朱古力, 睇個樣呢我就以為淡淡的朱古力奶 , 首先講明我唔鍾意奶蘇味嘅, 但一飲你就發覺驚喜連連 ,立即心心眼!!! 不愧為法國 weiss 72%嘅朱古力, 我形容不如親身試!另外再買咗兩個小甜品返屋企慢慢享受, 一個係伯爵茶味道, 另一個係tiramisu, 喺屋企都可以享受高級而又足料嘅甜品, 今晚心都溶化。。。。買完之後
買完之後仲有張九折卡, 可以去間coffee shop度有九折!!!
其實攤位仲有好多好多產品, 仲有一個好想講就係掛耳咖啡, 但係已經太長篇, 我再講你哋都唔想睇, 德福廣場咁方便直接去望下好過。