2021-10-10 131 瀏覽
呢間cafe對於我係嚟記念一個好特別嘅日子😙 所以每年嘅同一日都一定會嚟一次 每次黎都係要大排長龍 上年有得坐 今年決定買走 喺希慎度食🤣都係咁正🤪💟Matcha Latte [$52/$60]呢個價錢確實係貴 不過呢個價係屬於認真主打抹茶嘅cafe 平時鍾意飲熱野嘅我 通常都會嗌hot matcha latte 覺得咁樣先更加試到抹茶香 由於當天實在太熱。。真係唯有買凍🤣 抹茶味好濃 唔會係太苦嗰隻 不過佢係冇糖的 而且我覺得凍嘅缺點就係飲落有粒粒 真係會比熱嘅冇咁香滑 如果凍飲的話我覺得有一點甜味會好啲~💟Cheesecake (Matcha) [$55]呢個一定要介紹!上年嚟嘅時候得焙茶味 而且偏軟身冇乜質感 今年佢終於有抹茶味!今次比上次更好食 明顯有芝士同抹茶芝士兩層 芝士蛋糕超香 抹茶芝士嗰層嘅茶味好香濃🥰💚真係會好膩但係好滿足🤍🤍每次去都一定食

💟Matcha Latte [$52/$60]

💟Cheesecake (Matcha) [$55]