2018-05-19 125 瀏覽
出來搵食真係要靠朋友,朋友知道呢到抵食就即時通知我呢啲又要平,又抵食嘅地方,今晚就係呢到食個夠,外面個門面雖然唔係話美輪美奐,但食物同招待確實非常好,咁當然要同大家分享一下啦!首先佢有兩種選擇,一就係蒸氣火鍋$298,另一種就係海鮮定食火鍋$168,咁當然就要平個種啦,咁先至係吃得盡!但呢到又唔會因你叫呢個火鍋而少了東西吃,未開始火鍋前,就先上了新鮮刺身定食,三文魚同象拔蚌,三文魚肉質肥美,而象拔蚌肉質爽口鮮甜,出面食都要你過百元,而個餐就包了,跟住上埋個安格斯牛肉,同埋個海鮮拼盤,火鍋湯底就選擇蕃茄崩沙牛腩鍋,呢個湯底嘅牛腩十分軟熟嫩滑,重香濃嘅牛肉味,入口真係啖啖肉,未放火鍋材料前不防飲埋個頭啖湯,真係十分美味!而個海鮮拼盤分量十足,有生劏龍躉件、生猛海蝦桶蠔、蟶子皇、黃刀貝、貴妃蚌,樣樣都十分新鮮,放湯一陣就可以吃,龍躉件除了肉質彈牙爽口外,塊充滿骨膠原嘅龍躉皮真係好有口感!而蟶子同貴妃蚌嘅肉質都十分彈牙爽口鮮甜!不得不提安格斯牛肉,一拖水一滾即吃,只在口中溶化嘅感覺,愛吃牛或吃肉嘅朋友真係最好嘅配搭!當然還有其他嘅新鮮火鍋配料選擇,一個價錢真係抵食,重要係任吃之餘都係任飲,還有

而蟶子同貴妃蚌嘅肉質都十分彈牙爽口鮮甜!

當然還有其他嘅新鮮火鍋配料選擇,一個價錢真係抵食,重要係任吃之餘都係任飲,還有啤酒選擇,多飲幾支絕對係返本超值!
另外重點推介係呢到嘅手打丸,粒粒都十分爽口彈牙,有牛、蝦、墨魚、鯪魚,絕對係必吃之選!個人比較喜歡牛,味道就好似吃點心牛肉球嘅味道,但係佢就再彈牙爽口啲!

另外店員亦服務殷勤,不時換碟,加湯,同埋為我們送上飲品,真係感覺良好!
朋友推介冇錯,當然今晚真係吃得超飽之餘亦十分滿足!