2013-12-04 2507 瀏覽
昨晚放咗工, 同朋友及老公, 一行四人, 係尖沙咀搵野食, 呢間未去過, 講真, 如果唔係朋友係個頭番工, 真係好少入到呢條街.我地選咗 Wako Bar, 一來唔想食樓下放題 , 二來, 因為見到呢間餐廳有個露台, 個 feel 好似幾好. 員工介紹話, 佢地既串燒好正, 好正宗, 串燒師傅師承日本大師, 咪即管考試吓, 反正又唔貴. 我地叫咗 串燒: 清酒鮑魚雞翼 , 雞腎, 牛舌, 羊扒, 大蝦, 牛柳, 鵝肝, 白鱔, 紫蘇葉雞皮蝦, 黑豚荔枝卷.小食, 就叫咗: 銀杏, 炸墨魚咀, 炸一口甜蕃薯. 再叫咗個" 特選海鮮黑毛和牛盛" . 首先講串燒先, 師傅幫我地燒...火喉剛剛好, 員工攞埋嚟時, 重見到有煙, 熱熱的...正好配合冬天既氣氛. 味道唔會太鹹,  yum yum. 而招牌"清酒鮑魚雞翼" , 簡直冇得頂, 好好好味..大蝦, 真我夠大, 有質感. 整體嚟講, 好好食. 重有, 叫咗個 "特選海鮮黑毛和牛盛, 自己燒. 有蟹腳, 係我既至愛, 好鮮甜, , 讚.  唔似出面其他餐廳個D咁, 冇味.有花虎蝦, 超大隻....LIKE, 超新鮮, 超好味. 有"帆立

有花虎蝦, 超大隻....LIKE, 超新鮮, 超好味. 有"帆立貝" , 有"牛胸腹肉" 及"黑豚" , 真的新鮮. 可能師傅燒重好味, 因為有D 食物, 自己燒得過火得濟, 乾了少少.

Overall, 食物質素很好...員工服務有禮, 大家有講有笑, 氣氛唔錯. 我地坐出面, 如果天氣熱時, 可能比較辛苦..但而家涼涼地, 就非常正. 唔可以話抵食 , 我可以肯定話" 物有所值" ,成正比囉.

2013-12-02
慶祝紀念