2016-04-26
今日去左尖沙咀(近尖東)新開的景逸軒食中菜。呢度係專門攪婚宴:有個大螢幕同埋有個露天露台(d花花decorate 得好靚) 但今日我同親友一行6人就唔係去飲而係食晚餐。呢到有唔少新潮中菜 (好有特式同好特別)。而我地就揀左個6人套餐 四式拼盤: 個燒腩仔好脆! 金湯墨魚麵:個南瓜汁好creamy同隻大蝦好爽 八寶豚肉:好多唔同既粒粒,有不同口感好惹味 葡汁海皇焗牛油果: 呢到菜係最驚喜(估唔到中餐會用牛油果入饌),牛油果同d海鮮一齊食好match 花膠雞絲翅:好多花膠(好養顏)😍 清蒸游水星斑 濃湯竹笙桃膠浸營養蔬 : 呢個係我一個期待既菜,因為桃膠係近期大熱既養顏食品(有植物花膠之稱)。食落似啫喱同大菜糕但無味,所以有濃湯一齊食。而濃湯又唔係好重味精(我唔覺口乾,仲飲左好多😁)呢個菜好健康! 炸子雞:因為醬油雞已經賣晒所以轉左炸子雞。但仲岩我因為我鍾意炸子雞個皮~ 好脆! 蟹粉金鑲銀炒飯:好香蟹味(造型好得整到成條魚) 最後美點雙輝:椰香芋頭西米露+甜點~*要注意呢到係12%服務費,但佢地既服務態度好殷勤(加茶、上菜都好
但今日我同親友一行6人就唔係去飲而係食晚餐。
呢到有唔少新潮中菜 (好有特式同好特別)。
而我地就揀左個6人套餐
四式拼盤: 個燒腩仔好脆!
金湯墨魚麵:個南瓜汁好creamy同隻大蝦好爽
八寶豚肉:好多唔同既粒粒,有不同口感好惹味
花膠雞絲翅:好多花膠(好養顏)😍
清蒸游水星斑
蟹粉金鑲銀炒飯:好香蟹味(造型好得整到成條魚)
最後美點雙輝:椰香芋頭西米露+甜點~
*要注意呢到係12%服務費,但佢地既服務態度好殷勤(加茶、上菜都好快)所以抵俾!