2020-09-12 439 瀏覽
Page Common其實位於Page 148精品酒店地下,餐廳大玩工業風,地方非常闊落。有人話Page Common嘅Tiramisu堪稱為全香港最好食嘅,上一次4點幾嚟到,店員話已經賣晒啦😭,今次12點幾嚟到,等咗一陣位就可以入座啦。。。🔘 Homemade Tiramisu $48評分: 🌕🌕🌕🌕🌗評語: Page Common嘅Tiramisu用上自家Expresso製作,咖啡香味非常濃郁,但又唔會太過over而出現苦味。甜品師應該係用上咖啡酒,令酒味得以保留之餘,亦唔會喧賓奪主搶走Tiramisu嘅味道。手指餅吸收左Mascarpone Cheese令到質地非常柔軟,由面切落底完全唔需要用力,放入口即溶,全香港最好食嘅Tiramisu果然名不虛傳😛。。🔘 Iced Latte $50評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: Latte口感細流,飲落口有種飲緊鮮奶嘅感覺而帶一點咖啡味,都值得大家一試呀。。。🔻想食Tiramisu 既記得早少少去呀🔻另外個Avocado toast都見到有好多人食,打卡一流🔻疫情期間,記得盡量stay home呀!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

Homemade  Tiramisu

🔘 Homemade Tiramisu $48
評分: 🌕🌕🌕🌕🌗

🔘 Iced Latte $50
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔻想食Tiramisu 既記得早少少去呀
🔻疫情期間,記得盡量stay home呀!
推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
Homemade  Tiramisu