❝堪稱全港最好的Gnocchi脆薯糰😋‼️最近紅爆的西意菜餐館🥰✨❞最近一講Gnocchi大家都提起呢間係西環主打Italian& Spanish菜既小店😍老闆大廚係前米芝蓮一星餐廳副廚 食得出呢度既所有菜式都充滿心思🥹❤️Open kitchen睇到大部份菜式都係老闆主力烹煮包辦 充滿熱誠😚想去既記得要訂位‼️先講最多人推介堪稱全港最好食既Gnocchi手工薯糰 最特別係煎過所以好香脆 內軟腍帶薯仔香 配上酸甜蕃茄蘑菇醬 的確好出色😍另外Risotto更惹味 海鮮鹹香 八爪魚好軟腍 仲有大量龍蝦仔 好足料😋我地勁中意煎薯仔蛋餅! 內裡有4種芝士Provolone, Manchego, Ricotta同Mozzarella 超流心😍好推介‼️❤️Burrata Cheese配紅菜頭,西柚,無花果 酸酸甜甜~2個人建議叫3-4個dishes 我地食埋甜品Brownie超級飽 食得好滿足🥰✌🏻▪️𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 & 𝙁𝙞𝙜 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 $118 (4/5)▪️𝙁𝙤𝙪𝙧 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙥𝙖𝙣𝙞𝙨𝙝 𝙏𝙤𝙧𝙩𝙞𝙡𝙡𝙖 $128 (4.5/5)▪️𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙣

Mushroom  Bolognese  Cripsy  Gnocchi
Octopus  Risotto

Four  Cheese  Spanish  Tortilla
Beetroot  &  Fig  Burrata

Chocolate  Brownie  w/  Vanilla  Gelato

▪️𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙂𝙣𝙤𝙘𝙘𝙝𝙞 $148 (4.5/5)
▪️𝙊𝙘𝙩𝙤𝙥𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 $198 (4.5/5)
▪️ 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝘽𝙧𝙤𝙬𝙣𝙞𝙚 𝙬/ 𝙑𝙖𝙣𝙞𝙡𝙡𝙖 𝙂𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤 $78 (3.5/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Sooner
西環西營盤東邊街40號金石樓地舖
@sooner.cafe

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_西環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦/𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式 #joys_意大利菜 #joys_西班牙菜 #joys_cafe
Octopus  Risotto
Beetroot  &  Fig  Burrata