2018-12-29 374 瀏覽
上次厚福街無左間唯一,去到荃灣又見到,叫左份香茅豬扒擔擔麵:麵量夠,麵不是正宗陽春麵,略粗又淋身d,擔擔麵竟然無花生醬濃湯,換來稀薄的開洋碎混了好似肉碎辣椒絲,好怪異但都好味,不如唔好叫擔擔麵,直頭叫開洋乜乜麵仲好啦!北京餡餅:皮薄厚實足料唔油,好食,贏左荃灣街邊店。我覺得香港好多食店,就好似呢間唯一咁,唔係唔好食,不過就求其生存到,無heart!宜家全世界人食嘢都好掩尖,因為有要求,如果為左填肚餬口,食麵包公仔麵就搞掂!你開得舖賺人地錢,就要對自己有要求,盡量煮到最好食。成本分分鐘一樣,好似呢間店,如果用煎北京餡餅的heart去煮其他嘢,一定會好好食!講講下,好懷念好多年前厚福街間烏煙瘴氣的唯一老店!咩都好食!
上次厚福街無左間唯一,去到荃灣又見到,叫左份

北京餡餅:皮薄厚實足料唔油,好食,贏左荃灣街邊店。

香茅豬扒擔擔麵
北京餡餅
北京餡餅
2018-12-27
5 分鐘 (堂食)
  • 北京餡餅