餐廳: 元気寿司 (友邦廣場)
資訊:

夏日🌞天氣熱辣辣🥵 搞到經常無晒胃口不過一講起壽司🍣 就幾時都令人食指大動最近見到元氣壽司 推出咗主打 三文魚 嘅 全新餐目對於我呢啲鍾意試新品嘅朋友仔嚟講梗係不容錯過喇🤩原來一系列🎏「三文魚祭」餐目均選用嚟自澳洲🇦🇺塔斯曼尼亞嘅三文魚製作而成眾所周知塔斯曼尼亞一向以優質無污染純淨水域見稱 唔怪得三文魚都特別鮮甜肥美😋❣️極品厚切三文魚腩 🍣增量20%塔斯曼尼亞三文魚 口感豐富又肥美食落滿口油脂甘香 入口即溶化 大愛😍❣️牛油🧈味噌燒極品厚切三文魚🍣醬汁以日本🇯🇵味噌醬及蒜牛油🧈調製炙燒後 散發出陣陣油脂香氣 令人垂涎欲滴🤤面層灑上自家製七味米紙脆脆增添香脆口感 同時惹味誘人❣️洋風極品厚切三文魚🍣配搭上紫洋蔥、牛油果🥑及鹹香芝士🧀️創意日式🇯🇵洋風為味蕾帶嚟另類滋味😋香濃惹味又帶幾分清新🌱 唔會膩實屬炎夏之選✔️❣️極品三文魚生春卷🍣用上米紙卷包裹清新爽脆嘅日本水菜🥬及黃椒 賣相帶幾分越式風味咬落仲有滿滿牛油果🥑同肥美三文魚刺身多重口感 配搭新鮮 滿載驚喜🤩加上酸甜開胃嘅日式沙律汁🥗開胃又清爽 絕對係夏日必點之選個人私心推介俾大家💕❣️洋風極品三文魚刺身 (香蒜蕃茄風味)🍅有大量新鮮爽脆蔬菜🥬作伴
夏日🌞天氣熱辣辣🥵 搞到經常無晒胃口

炙燒後 散發出陣陣油脂香氣 令人垂涎欲滴🤤

面層灑上自家製七味米紙脆脆

增添香脆口感 同時惹味誘人
❣️洋風極品厚切三文魚🍣

配搭上紫洋蔥、牛油果🥑及鹹香芝士🧀️

創意日式🇯🇵洋風為味蕾帶嚟另類滋味😋

一改傳統三文魚刺身俾人嘅印象

香蒜蕃茄🍅風味亦夠創新

鍾意刺身嘅朋友仔 一定唔可以錯過🤩
❣️極品三文魚芝士🧀️油揚天婦羅🍤

呢款創作天婦羅用上日本🇯🇵傳統油揚包裹三文魚 + 軟滑忌廉芝士🧀️

食嘅時候沾上酸甜開胃醬汁

帶嚟全新口感 令人再三回味

想品嘗到最佳味道同口感 記得趁熱食😚
2023-06-23
  • 極品厚切三文魚腩,
  • 牛油味噌燒極品厚切三文魚,
  • 極品三文魚生春卷,
  • 洋風極品三文魚刺身 (香蒜蕃茄風味),