2021-05-17
放假去左塔門吸收一下新鮮空氣 晏就梗係要食塔門名物 餐廳只得幾間 另一間都好出名既新有記冇開 就揀左呢間▫️海膽炒飯💰110↬勁大碟炒飯 粗略估計有4,5碗飯 都係即叫即炒 上枱熱辣辣 炒飯粒粒分明 又唔油 夠乾身 加左啲蔥花雞蛋 同埋主角海膽 入口好香 有淡淡既海膽味 平時對飯冇咩興趣都食左2碗 不過如果可以再多啲海膽就好 ▫️炸墨魚丸🦑💰90↬ 墨魚丸炸到好香口 入面食到一粒粒墨魚 好有咬口 仲配埋佢地自家製既XO醬 辣辣地咁好好食▫️無冰凍奶茶💰30↬個人認為茶同奶既比例岩岩好 又唔會好甜 而且店員好貼心咁提我地飲之前要搖勻先 行到流哂汗飲埋支就岩哂ᐠ ♥︎ ᐟ是次平日晏就大概1.入到去 咁岩唔駛等位 坐左陣就見到出面開始要排隊 餐牌仲有好多招牌菜 例如薑汁豆腐花 椒鹽鮮魷 蝦醬炒通菜 去到可以一試 但我諗應該有排都唔會再入塔門 因為真係好熱ᵒ̴̶̷̥́~ᵒ̴̶̷̣̥̀
▫️海膽炒飯💰110
▫️炸墨魚丸🦑💰90