2015-07-28
星期日早上在銅鑼灣嘅studio上堂跳舞, 落堂後相約老公到茶木食增磅嘅Lunch, hahaha....好多人話做完運動後即時食野會好肥!! 係呀, 對我呢D海綿構做嘅身體當然好吸收, 不過我唔理咁多, 食左先講!!假日嘅menu係無lunch set, 要單點的! 我叫左個鹽酥排骨肉燥飯, 粉漿有少少厚但因為粉漿已調了味所以都OK, 唔油膩. 豬排非常鬆軟, 半流糖心蛋再配肉燥飯真係肥死我啦. 老公果個係沙朗排肉燥飯, 配料一樣, 只係塊肉唔同. 我唔食牛所以無試.甜品叫左 "巧克力香草磚塊蜜糖吐司", 呢個先係主角, 蜜糖吐司上面放朱古力雪糕再以草莓作裝飾, 顏色鮮豔, 吐司沾上雪糕一齊食, 一脆一軟很滋味. 想唔肥都好難喔!! 除了甜品好食, 最意外係杯咖啡同樣出色. 我還以為這裡飲品嘅買點係珍珠奶茶或花茶之類, 估唔到平凡得很嘅regular coffee 香濃無比.
老公果個係沙朗排肉燥飯, 配料一樣, 只係塊肉唔同. 我唔食牛所以無試. 甜品叫左 "巧克力香草磚塊蜜糖吐司", 呢個先係主角, 蜜糖吐司上面放朱古力雪糕再以草莓作裝飾, 顏色鮮豔, 吐司沾上雪糕一齊食, 一脆一軟很滋味. 想唔肥都好難喔!! 除了 甜品好食, 最意外係杯咖啡同樣出色. 我還以為這裡飲品嘅買點係珍珠奶茶或花茶之類, 估唔到平凡得很嘅regular coffee 香濃無比.