2016-07-11 592 瀏覽
返工壓力大,放工要將壓力化為食量,就選擇左去食放題。見附近有間又有燒烤又有日式放題嘅餐廳,一次過滿足晒2個願望,即刻去試下先。呢度原來收費係可以只食燒烤,再加30蚊就可食埋日式放題,收費都好有彈性。坐底先睇下有乜食,款式比我預期多好多。根本就係韓式燒烤加日式放題嘅食物款式都可以係度搵到,唔會因為二合一就犧牲左款式。先叫個刺身,刺身款式選擇多,刺身質素尚可,甜蝦細隻但鮮甜。第二回合就係燒烤,燒左好多唔知乜野部位嘅牛肉,最好味都係牛肋骨。牛肋骨肉質超林,牛肉唔使點汁都己經夠味,再用生菜包住食,即刻無咁熱氣,超正。另外比較有特色嘅係燒蠔,呢度係用個錫碗仔燒黎食,冇乜見其他地方有。蠔都唔係細隻,鮮甜,再加上蒜蓉,又係要加單。重有好多唔同嘅熟食,好似炒蜆,炒螺,天婦羅咁,全部都不過不失。最後重有雪米糍同雪糕。胃口細D都食唔晒。

先叫個刺身刺身款式選擇多,刺身質素尚可,甜蝦細隻但鮮甜。