2019-06-13 193 瀏覽
一提起Burger, 腦海即浮現款式配搭多既Burgeroom! 有齊牛、雞、鴨、魚、海鮮, 就連素食都有! 滿足到唔同口味!尖沙咀分店位於美麗華廣場, 地方比起銅鑼灣總店大得多! 揀好想食既就自行到收銀處落單, 再返位等待店員送上, 之前食過burgeroom既鵝肝, 真係一試難忘, 令人回味! 於是今次就揀左雙鵝肝系列!【雙鵝肝牛肉漢堡】HK$245 (額外自選配料: +$12 菠蘿)Burger size很有份量, 材料豐富, 我個口就冇能力一啖咬落去, 唯有分層食! 包既內側表面輕微烘過, 質地軟熟。,有生菜、清甜Juicy蕃茄, 最邪惡莫過於半溶芝士跟厚厚既牛肉溶為一體, 牛肉帶豐富肉汁, 加上有少少沙律醬調味, 味道更加正! 我仲額外加左菠蘿片, 令味道更加清甜多汁, 最最最令我期待莫過於鵝肝, 鵝肝表面煎過, 入口即溶!! 超正!!! 伴碟既沙律菜可以幫忙balance口中既濃郁味, 減少油膩感。 【芝士旋風薯條】HK$52旋風薯條香脆, 唔算太油膩, 芝士軟滑味濃  【菠蘿冰茶】HK$38味道清新, 不過唔太飲得出菠蘿味, 只係飲到少少甜既茶Burger 款式多, 質素

尖沙咀分店位於美麗華廣場, 地方比起銅鑼灣總店大得多!

揀好想食既就自行到收銀處落單, 再返位等待店員送上,

雙鵝肝牛肉漢堡

【芝士旋風薯條】HK$52
旋風薯條香脆, 唔算太油膩, 芝士軟滑味濃
芝士旋風薯條

【菠蘿冰茶】HK$38
味道清新, 不過唔太飲得出菠蘿味, 只係飲到少少甜既茶
菠蘿冰茶

Burger 款式多, 質素高! 真係多黎幾次, 都唔會厭!!
2019-06-12
雙鵝肝牛肉漢堡