2011-12-29 68 瀏覽
是日晚飯想食早一點,見呢間人龍店未有人排隊,就一於入黎試試。店都貼左唔少報紙既介紹,人龍都多得呢D報導唔少。想食的係蛋包飯,要個鰻魚餡,另一個原先想要海膽,不過賣哂,六點半左右已經賣哂,真係講你都唔信,店員介紹個墨汁蛋包飯,聽落都唔錯,就要個墨汁蛋包飯。蛋包飯以外,另點了兩款小食試試,一款係雞腎,燒得乾身,係太過乾身。另一款係芝士雞翼,雞翼皮粉粉的,不過雞肉幾嫩身,就幾不錯,芝士尚算濃郁,未算好滯溜。到主角蛋包飯,先黎係鰻魚餡的,幾大包的,平時日式西餐廳食到的蛋包飯較為細份,唔多夠飽,這裡的應該唔會有呢個問題。鰻魚蛋包飯配上的係茄汁,挺開胃,蛋確係滑,不過蛋香就欠奉。入面的鰻魚炒飯,味道正正常常,不過就未算太特別。到我的墨汁蛋包飯,賣相黑色一大舊,好似塊黑布咁。墨汁味濃郁,當然沒有什麼蛋味,不過蛋既滑依然存在,感覺幾特別的。汁方面,店員建議配上忌廉汁,墨汁本身都幾溜下,配埋忌廉汁就真係溜上溜,都幾滯胃下。飯係海鮮飯,料夠多係賣點,飯就濕濕地唔會太乾身。墨汁蛋包飯,確係幾特別的一款。店員主動介紹食物,小店就有這個好處。價位唔係平野,午餐水準應該唔會太走樣,應該相對抵食一點。串燒只係小試左

雞腎
芝士雞翼
鰻魚蛋包飯
墨汁海鮮
墨汁海鮮
店員主動介紹食物,小店就有這個好處。價位唔係平野,午餐水準應該唔會太走樣,應該相對抵食一點。串燒只係小試左雞腎,不過就好一般,蛋包飯好食算不上,中規中矩吧,不過墨汁包就真係幾有特色,係可以試試的小店。