2018-02-19 1147 瀏覽
昨天上網見到呢間cafe賣點係澳洲風格嘅食物同咖啡,急不及待,今天去了!新開店一個半月已經相當人氣,兩點半依然要等位(等左40分鐘終於到我:)。未食之前,從店內裝橫,食品飲品款式,甚至排隊嘅感受真係有澳洲小店嘅感覺。食左幾樣野。當中scrambled eggs,toast好味,味道好夾(唔係間間cafe選擇嘅sourdough夾得返自己啲炒蛋)。甜品唔係我口味。甜品叫donut toast,大家睇名大概知咩口感,我家姐表示好味。另外飲左兩杯野,一杯烏龍茶,另一杯本來想飲drop coffee,可惜未有(聽唔清楚三月定六月先有),轉飲ice black coffee - choco blend,黑咖啡沒有製法可選擇,試味後我估係americano (唔好意思,因為人多,沒有問返咩製法,知嘅人可以話返我知,謝謝),容易入口。整體好味道,食品賣相貼近澳洲(細緻位可見賣相貼近),👍🏻。ps開心見到大家排隊氣氛好好,最怕啲人一邊等一邊埋怨!
整體好味道,食品賣相貼近澳洲(細緻位可見賣相貼近),👍🏻。
ps開心見到大家排隊氣氛好好,最怕啲人一邊等一邊埋怨!

Ice  black  coffee  -  choco  blend
scrambled eggs  and  salmon  on  toast
Donut  toast
Milk  oolong

• scrambled eggs  and salmon on toast