2023-01-21
平時行過元朗都見到呢間餐廳,因為佢墨綠色門面好搶眼,好有歐陸風。今次夜晚就同朋友黎試下先,餐廳入面好闊落,樓底好高,入面裝修都好靚。當日安排我地坐卡位,座位好闊落,坐得好舒服。餐牌主打西式食物,有二人餐同埋一人晚餐。今次我地兩個人都各自叫左個一人餐,$188包餐湯,主菜,$28以下既飲品同埋甜品,都幾抵食。.🔵海蝦海鮮意粉配龍蝦汁龍蝦汁好香濃,每一條意粉都食到龍蝦汁既味,意粉質地亦都好彈牙。碟意粉真係好足料呀,入面有好多隻蝦同埋帆立貝😋好有誠意呀。而D蝦仲要係大大隻,食落去啖啖肉。.🟡牛肝菌黑松露意大利飯配香煎帶子店員一拎上碟已經聞到好香既黑松露味,仲要份量都比平時係出面食到既多。意大利飯口感好好,粒粒分明帶點煙韌,唔會太杰似食粥咁。帶子大大粒,上面仲有黑松露,完全唔孤寒。而上面仲有芝士,食落去更加香。.🔴Cappuccino & Iced Americano飲品方面我地叫左咖啡飲,Cappuccino上面既拉花係心心,岩哂呢間餐廳Couple既主題😍味道都唔錯,唔會太苦澀,陣陣咖啡香味。. 🟣抺茶蛋捲+Macaron蛋捲抺茶味夠,唔會因為落得太重抺茶粉而苦。平時係出面食既Macaro
🔵海蝦海鮮意粉配龍蝦汁
🟡牛肝菌黑松露意大利飯配香煎帶子
🔴Cappuccino & Iced Americano
🟣抺茶蛋捲+Macaron
蛋捲抺茶味夠,唔會因為落得太重抺茶粉而苦。平時係出面食既Macaron好大機會好甜,而呢度既Macaron甜度就岩岩好。