2019-02-11 491 瀏覽
假日不忘周圍搵食又係喺app度book位有半價,當然要食一啲平時比較少食嘅菜式,今日就揀咗食墨西哥菜Yeah餐廳以木系為主,主色係橙啡色同灰色,充滿墨西哥風味牆上仲有一個黑板畫咗啲公仔,介紹一啲 signature食物,例如taco, burrito等餐廳仲有一個小小嘅酒吧位,適合鍾意飲酒嘅人。落咗單叫咗嘢食,店員會送上墨西哥脆片俾我哋食,係免費嘅而且份量都幾多,墨西哥脆片幾脆,仲有紅椒青椒等配料。我哋叫咗雞肉taco,佢比平時食嘅taco有啲唔同,個皮唔係完全脆嗰種,佢係另一風味,脆中帶點林, 有啲似啱啱焗起嘅皮咁,其實我覺得仲好食不過入面啲雞肉就稍為有少少「 鞋」,但係配埋啲醬汁一齊食呢,個味道又幾好味喎另外叫咗個鐵板蒜蓉蝦,墨西哥風味嘅配料好類似咁,都係加啲青椒黃椒紅椒一齊,然後加啲黑椒蒜蓉放啲蝦喺個鐵板上面蝦都幾大隻同幾新鮮,味道ok,但係我就覺得鹹咗少少。見到menu有我最鍾意食嘅churros,所以我都一定要叫churros 充滿砂糖,而且配朱古力醬,正但係我就覺得佢略嫌炸得硬咗少少,如果唔係就更加perfect墨西哥菜嚟講呢一間嘅水準都真係算唔錯,嘢食幾好味,我推介嘅係T
假日不忘周圍搵食
Yeah

餐廳以木系為主,主色係橙啡色同灰色,充滿墨西哥風味

餐廳仲有一個小小嘅酒吧位,適合鍾意飲酒嘅人。

落咗單叫咗嘢食,店員會送上墨西哥脆片俾我哋食,係免費嘅
而且份量都幾多,墨西哥脆片幾脆,仲有紅椒青椒等配料。

蝦都幾大隻同幾新鮮,味道ok,但係我就覺得鹹咗少少。

見到menu有我最鍾意食嘅churros,所以我都一定要叫

churros 充滿砂糖,而且配朱古力醬,正

墨西哥菜嚟講呢一間嘅水準都真係算唔錯,嘢食幾好味,我推介嘅係Taco