2018-06-03
由於有韓國朋友到香港旅行,話好想試呢間添好運點心,所以早兩日同女朋友先去睇睇個場,諗住食個點心,點知明明時間尚早,入邊成場有3/4空位,偏偏分配我地去對住門口的角落,叫我哋去一個周圍食客,已經擺滿購物袋,眼見座位旁幾個男人膝頭碰膝頭,手踭撞手踭既情況下,仲要安排我地迫入去位,食客們眼見有職員安排我地位,其中一個男食客食住條腸粉,手忙腳亂拿翻起位旁的購物袋,我地兩個都唔好意思,又唔忍心,要大家比錢黎食野,仲要大家都受苦啦。我地馬上斷言拒絕迫埋去。同個女主管講,明明成個場都係空位,點解唔座鬆少少,我都知你可能一陣好多人,但咁早仲未咁多人喎。最後我哋話唔坐,個女職員當聽唔到,唔肯安排其他位,眼神仲非常之不肖,唔通欠左你? 實在係以後都唔想黎,如果唔係因為韓國朋友想食,我簡直係唔會再去呢間鋪頭食嘢,後來太不愉快,我地去隔離鋪食三哥好過,譚仔姐姐服務不知幾好。我知你哋已經唔歡迎本地人去食,冇所謂,因為你個女店員咁嘅態度所以我滋味Joe食埋韓國朋友呢餐,短時間都唔會再黎。過兩日,我同韓國朋友去呢間奧海城鋪頭(地點近我地),今次其他店員服務態度好番好多,而且最好安排咗一個適合嘅位置我哋。香港人識食點
香港人識食點心,添好運其實點心方面,平心而論,真係非常非常之普通,亦都冇特色,茶水又唔靚,去呢個地方都係比遊客方便。