2024-04-30 21 瀏覽
Coffee by Zion • 西環前日去開西營盤行街,晏晝又無食飯,就去呢間餐廳食個下午茶,餐廳座位細細,好多裝飾,介乎文青同藝術之間。今次主要試甜品,上次食過覺得幾好食,今日再次幫襯😋😋..✅ 士多啤梨可頌窩夫配雲呢拿雪糕 🧇 $118呢款甜品係店鋪熱門嘅甜品之一,酸甜清新嘅士多啤梨醬十分開胃,暖暖窩夫配冰冷雪糕,冰火交融,試到唔同嘅質感,極力推薦!😙..✅ 煙三文魚意大利香草包 🥪 $92香草包蓬鬆軟熟,係一按會回彈嘅質感,煙三文魚鹹香惹味,簡單配搭都好滿足。另外可加配其他食物,我地配左炒蛋,滑嫩好味,都幾好食😙..✅ 自家製巴斯克芝士蛋糕 🍰 $68呢款芝士蛋糕質感細膩滑溜,近似雪糕嘅質感,奶香夾雜鹹鹹香香,甜度適中,份量唔算太大,作為正餐外嘅甜品唔錯👍🏼..✅ coffee mocha ☕️ $45值得提一提拉花圖案,係一條有2撇鬍鬚嘅龍,幾可愛,不過圖案好快散開,無捕捉到佢最靚一面
Coffee by Zion • 西環
✅ 士多啤梨可頌窩夫配雲呢拿雪糕 🧇 $118