2022-10-25
🔹日和号壽司料理🔹Megabox🔹壽司店🔹去Megabox睇Ice Hockey比賽,睇完被「半額壽司」燒到,決定去食壽司大餐!係Megabox 10樓位置,以火車🚄設計,有闊落卡位~見到「半額」壽司,就即刻去試試,食到好似放題咁☺️刺身好新鮮~ 我地叫左三文魚腩、赤身吞拿魚、帶子同埋油甘魚!三文魚腩超厚切,啖啖魚香!赤身吞拿魚有少少筋,但同樣厚切大大塊!油甘魚真係我最中意食嘅白身魚🫶🏻 好好食!而帶子都好滑溜,入口即溶!另外好食嘅都有火炙左口魚邊,火炙柚子胡椒帆立貝,同埋火炙三文魚!一碟有兩件,我同朋友都大滿足,火炙完嘅左口魚都係入口即溶,魚油香好香~柚子胡椒醬帆立貝都好出色,柚子同檸檬做點綴,好好味!我同朋友亦都有叫北寄貝、八爪魚、海膽軍艦壽司、三文魚籽壽司、劍魚腩壽司!份份都唔錯!劍魚腩都係厚切,好抵食🫶🏻 花之戀大大舊都好懷念~我地亦叫左章魚小丸子過下口癮,熱辣辣,又有八爪魚粒粒,加上和風醬料同紫菜,perfect!當然仲有飲品啦,我地叫左洛神花蜜同柚子蜜☺️咁樣嘅大餐(真係好似食到放題咁)~每人都係大概300蚊,果然半價完都幾抵食!個人真係好推介個刺身同火炙壽司系列!日和号壽司料
日和号壽司料理
網址: https://s.openrice.com/QrbS0jiG100~uZ5MGAA
地址: 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
電話: 23590025
=====================
#九龍灣 #日本壽司 #壽司 #日式料理 #megabox #日和號 #刺身 #軍艦 #海膽 #足料 #多款 #香港餐廳推介 #九龍灣美食 #火炙壽司 #hkfoodie #hkgirl