餐廳: 魚一壽司 (教育路)
資訊:

仍然都係在教育路覓食,呢帶真係都幾多選擇,尤其係遠離千色廣場果邊,有好多日本野,成日夜晚經過都見到外面排晒長龍。今日食呢間魚一,都知道佢存在好耐,不過驟眼睇地鋪同一般靚少少既外賣壽司鋪無乜分別,即係只有少少單人位果隻,但原來佢樓上有雅座的,唔係有fd 帶都唔知~不過其實上到去,都唔係真係好大,就係一般食埋閣仔做生意果類鋪頭設計。唔好理喇,叫野食先。呢間d 麵豉湯有落三文魚去煲,感覺上魚味濃郁過出面飲果d。佢有得自選刺身丼,係好食的,不過佢表面上俾你可以自己組合豐儉由人,但最少要嗌六樣而且每樣份量都唔多,最後同樣價錢如果食定食會有埋沙律、湯同飲品,我覺得麻麻地抵。但壽司就幾ok,特別係牛油果軟殼蟹卷,仆仆脆既蟹本身少少鹹,加左沙律醬,而舊飯外面係黐紙菜碎,幾好味。一款叫牛肉他他既壽司,聽落個名怪怪地,但食落又幾唔錯。

麵豉湯

刺身丼

壽司
3 分鐘 (堂食)