2017-01-15 390 瀏覽
午市有鰻魚飯、牛肉飯、壽司、刺身等定食,我揀壽司類之中較貴嘅「極上壽司定食」❨$168 加一❩,見圖。份量唔細,但海鮮嘅級數唔見得有乜咁極上。雖然咁嘅價錢,期望都唔高,但喺元気可以平啲價錢食到同等質素。另外,我食開嘅定食都係食完壽司至上烏冬,呢間掉轉,烏冬一早上,我唔想食壽司前已飽咗一半,結果碗烏冬攤到凍哂。食到尾聲,近兩點,客走得七七八八,可能壽司師傅太得閒,拎部手機出嚟㩒。我初頭都無為意,但過咗起碼五分鐘,見佢仲㩒緊,於是影咗呢張相❨加工遮咗臉❩。玩手機有乜問題?一 . 唔尊重客人,唔尊重自己。話哂係日式料理店,唔係茶餐廳,玩手機都唔好喺正客人面前呀。二 . 唔衛生。大家都知,壽司師傅處理食物唔戴手套,我見呢位師傅玩手機時都冇戴套,點知佢轉頭處理食物前會否先洗手。總結:食物勉強合格,師傅嚇人,唔再幫襯。
午市有鰻魚飯、牛肉飯、壽司刺身等定食,我揀壽司類之中較貴嘅「極上壽司定食」❨$168 加一❩,見圖。份量唔細,但海鮮嘅級數唔見得有乜咁極上。雖然咁嘅價錢,期望都唔高,但喺元気可以平啲價錢食到同等質素。另外,我食開嘅定食都係食完壽司至上烏冬,呢間掉轉,烏冬一早上,我唔想食壽司前已飽咗一半,結果碗烏冬攤到凍哂。

總結:食物勉強合格,師傅嚇人,唔再幫襯。
極上壽司定食
2017-01-09