今次食呢間日本餐廳食物種類好多,除左有壽司刺食外仲有好多選擇,想輕食啲嘅有小食、沙律、串燒,飽肚啲嘅亦有烏冬、拉麵、炒飯同鍋物,一應俱全!我就點左一個特上壽司盛合、忌廉香蒜酒煮蜆、小食拼盤、燒牛舌、餃子雞翼、蟹粥同梅酒。小食拼盤岩曬我呢個有選擇困難症嘅人,可以試到四樣小食前菜,魷魚同芥辣八爪魚送酒一流!之後串燒同壽司都好快到,當然要食熱食先啦!厚切牛舌燒得好香,食落彈牙好味!而餃子雞翼釀左滿滿嘅肉,肉汁豐富!到壽司喇!有我最愛嘅海膽,好新鮮完全無腥味,入口非常creamy!帶子同蝦都大大隻又爽甜,而其他魚生色澤都好新鮮有水份,唔會乾爭爭,唔錯!餐廳有清酒煮蜆同忌廉香蒜酒煮蜆可選擇,而我就揀左後者,蜆肉大粒飽滿,份量亦不少,仲有塊蒜蓉包,用黎點埋剩下嘅忌廉汁,正!而最後黎嘅蟹粥非常驚喜,不單止有一隻三點蟹,仲有兩三片海膽,令個粥非常鮮甜!其實個粥嚟嘅時候我地已經飽飽地,但係真係好好食所以最後清晒,好滿足嘅一餐!