2018-11-30
德美壽司有多家分店,可見名氣高企,禁岩今日到尖沙咀搵壽司店食,就試試呢個比較出名既壽司店。見到其他人話尖沙咀店好爆,要book定位,但我地係walk in 入去,適逢當日落雨,所以7點鐘去到都有位。而呢度係有最低消費,每位120蚊,只能食個半鐘。 因為Menu太多野揀,所以逐樣嗌,所以直接嗌左兩個拼盤🤣刺身拼盤份量少,性價比不高。不過拖羅油算肥美,無筋,入口能吃到油脂香,亦都有化開既感覺,而海膽都幾鮮甜,不會過腥,總括黎講,這個拼盤的刺新都幾新鮮,不過實在少得緊要。壽司就好一般,蝦好乾又霉霉地👎🏿其他都係好細件,三文魚又係欠缺油光,只有薄薄一片。腐皮餃子有驚喜,食得出係即叫即煎,好辣口,外皮好脆,卜卜聲👍🏻👍🏻而餡就係普通椰菜豬肉餡,但就無乜咩汁,drydry地,但整體不錯,腐皮加分👍🏻👍🏻最好食最滿意係呢個,真係好好味!!芝士係固體狀,而且好濃芝士味,而裡面既鰻魚都好肥厚,食唔到細骨,裡面仲有d青瓜絲,一舊過擺入口真係多重層次!成個配搭簡直係Perfect match!!十分推薦!😋 整過黎講,主角刺身同壽司味道就中規中矩,無咩特別,但小食同卷物都有驚喜,如果係為左食壽司
因為Menu太多野揀,所以逐樣嗌,所以直接嗌左兩個拼盤🤣
整過黎講,主角刺身同壽司味道就中規中矩,無咩特別,但小食同卷物都有驚喜,如果係為左食壽司同埋刺身,我覺得唔值得排隊入去食⋯