2天前
首先要講嘅係,呢間位於旺角商廈內的居酒屋,絕對係一班酒鬼朋友必定愛上的地方,除有駐場專業酒匠喇酒師,其超過100款的清酒不時會有限定半價優惠,真係飲到不醉無歸。不過我唔係嗜酒之人,所以食野為主,今次跟男友來食壽喜燒套餐「令和二人前$428」包括很多食物,真係好抵!套餐的餐前小食有富士山火焰脆脆薯仔沙律,那個火焰脆脆原來是熱浪薯片,都幾有創意,薯片跟薯蓉、洋蔥、煙肉粒及蛋黃醬混在一起,味道微辣幾滋味。再來芝麻雞翼兩隻,雞皮炸到又香又脆,雞肉亦保持到嫩滑。三品剌身盛合有三文魚、帶子及油甘魚,全部都好肥美新鮮。鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷雖然海膽不多,但夠鮮甜,吞拿魚蓉連同和牛一齊食,肉質入口好柔軟而帶有鮮味。套餐的主角是壽喜燒鍋配野菜豆腐籃及A4肩胛和牛,湯底鮮甜好味,150g的和牛有4大塊,油脂分布均勻色澤好靚,灼數下即可淥熟,肉質軟腍且有肉汁,配上蛋漿一齊食,滿口滑溜溜的幸福感。最後有燒芝士年糕做甜品,糯滋滋的年糕配煉奶食原來都幾夾,中間有半溶芝士,啖啖鹹香又美味。我們另外點了兩杯飲料,粉紅草莓菠菠$32賣相吸引飲落每一啖都有草莓果香,甜度適中;菠蘿烏龍茶蘿蘿的味道是微酸的烏龍茶,有點似
我們另外點了兩杯飲料,粉紅草莓菠菠$32賣相吸引飲落每一啖都有草莓果香,甜度適中;菠蘿烏龍茶蘿蘿的味道是微酸的烏龍茶,有點似果汁多啲。