2022-01-04
平時去金百利食都係食嗰兩間平野,其他餐廳冇乜興趣。不過,去openricehk 搵食,睇中左呢間築地日本料理 。佢嘅野食好多款式,價錢亦幾抵。第一當然食下冷盤頭盤啦。呢個三文魚腩刺身真係不得了,一件6件,每件又厚又肥美!好味呀🤤壽司方面都幾吸引,亦多選擇。我就俾啲圈物吸引左,叫左加州卷同味之鰻。加州卷好難會做得難食😂味之鰻好滿足,食完版兩碟壽司已經飽左3份一。鐵板牛舌幾惹味。份量OK, 不過就薄左啲,味道正常。我自己鍾意煎多啲,呢個用炒嘅我覺得麻麻,口感冇咁爽脆。小食炸軟殼蟹正正常常,炸粉厚左少少,但ok。最後呢個牛肉野菜壽喜燒推薦呀!又有肉食又有菜食,跟一隻生雞蛋。個鍋滾緊時再打隻蛋睇住佢熟真係好治癒。相睇個鍋好似好細咁,其實下底有好多菜,浸左喺甜豉油湯啲娃娃菜超好食,我呢個唔愛食菜嘅人都食左好多菜😂我一定會再黎,野食唔錯,選擇多同埋價錢抵食呀!尤其個壽喜燒我係好推薦。
小食炸軟殼蟹正正常常,炸粉厚左少少,但ok。