餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
由於實在太耐無食過餃子,所以今日決定去試下近排好出名嘅餃掂😆依間嘢仲要米芝蓮推介,就試試佢間灣仔分店睇下咩料先🔥餃掂標榜自己嘅餃子全部手工製作,而且煎餃全部即叫即煎🍳要等20分鐘先有架🥹黃金原味皮蛋 💰28見網上面好多人話皮蛋好食,我哋又叫嚟試下先😌叫得做黃金就應該姐係加咗咸蛋啦,而依個皮蛋嘅蛋黃係咸蛋味🤤雖然唔知佢點整都咁嘅效果,但係我覺得又幾得意😋而且D皮蛋大大粒,口感爽彈,做得幾好👍🏾龍鳳松茸雙煎餃 中💰98見到本menu裏面竟然有黑白松露餃子😮完全無諗過可以係D唔係fine dine嘅小店搵到有truffle嘅餃子🤭即刻叫嚟個煎餃試下先先唔講味道,首先要讚D餃子真係煎得好靚👏🏾大大粒,皮薄,而且煎到金黃色,脆脆地😻入面嘅餡料十分豐富,D豬肉食落去就知係新鮮,同松茸同松露嘅濃烈香味非常夾😎依份煎餃果然係色香味俱全,值得encore🥰芫茜拼元貝豬肉餃 中 💰58試完個煎餃就試下D湯餃先🥹佢依度嘅湯餃會跟埋狀元九鼎湯。佢係一個有鯪魚、鯽魚等煲嘅中湯,不過個人覺得如果用個濃味D嘅同,會同D餃子更夾😆D湯餃同煎餃一樣非常飽滿🤩個大粒嘅程度係你用筷子會夾唔起,要用羹先得🤣元貝豬肉餃食落好香

黃金原味皮蛋 💰28

龍鳳松茸雙煎餃 中💰98

芫茜拼元貝豬肉餃 中 💰58

試完個煎餃就試下D湯餃先🥹佢依度嘅湯餃會跟埋狀元九鼎湯。佢係一個有鯪魚、鯽魚等煲嘅中湯,不過個人覺得如果用個濃味D嘅同,會同D餃子更夾😆D湯餃同煎餃一樣非常飽滿🤩個大粒嘅程度係你用筷子會夾唔起,要用羹先得🤣元貝豬肉餃食落好香甜,而豬肉緊緻,充滿肉汁🤤芫茜豬肉餃嘅芫茜味都好出,作為芫茜控嘅我非常滿足😌

壽喜燒牛肉剪餃 中 💰58

豬肉餃就聽得多,牛肉餃已經少見,依個仲要係壽喜燒牛肉🤔餃子充滿肉汁,係一咬會噴出黎個隻😍D牛嘅油脂香唔錯,而且裏面加左洋蔥去幫你解膩😆不過我會prefer少D洋蔥,令個味道更加平衡👍🏾

味道 :⭐️⭐️⭐⭐
性價比:💸💸💸💸