2020-03-30
ᴘᴇᴀᴄʜ-sʜᴀᴘᴇᴅ ʙᴜɴ🍑🍞.平時去酒樓幫老人家慶生 都一定會嗌籠壽桃✨我本身好鐘意食包🥰中式西式都鐘意 今次就決定一次過試晒所有味😚.至尊子母蟠桃套裝🎁 $248店員一拎出黎 嚇親 真係好大盒😂冇諗過個大壽桃咁大個🤯不過佢係空心嘅 用黎笠住啲迷你桃桃😛呢個set會有30個迷你籌桃 有5隻味可以揀:紫薯、豆沙、南瓜、奶黃同埋蓮蓉🤤客人可以五揀一 要兩日前預訂‼️.其實今次有啲失望😪啲餡真係少得有啲過分 似係食緊饅頭多啲🤥我以為係間唔中一兩個係咁 所以一口氣食左8️⃣個 點知係得最傳統嘅蓮蓉餡係比較正常☹️因為啲餡嘅份量真係好少 所以我係就咁撩啲餡出黎食 但係都唔太試得真佢嘅味🥴佢個包身都夠軟熟 不過就算啱啱蒸熱都唔太濕潤同好快變硬同乾😖.紫薯💜係最期待嘅味...但係啲餡係最少🤦🏻♀️佢都有少少紫薯粒🤏🏻但係紫薯味唔夠香濃.豆沙❤️可能因為佢少餡 所以食落唔係太甜😛食落個味道普通正常啦.南瓜🎃南瓜嘅味都真係好淡 不過幾鐘意佢有啲南瓜絲南瓜茸喺入面👍🏻.奶黃💛最鐘意呢款‼️蛋黃味同埋奶油味配合得好好😍鹹蛋黃味好濃郁🤤不過就算啱啱蒸熱即食 都冇流沙嘅感覺~可能大包先有🤔.蓮蓉🤎最推介係揀呢個味💯
至尊子母蟠桃套裝🎁 $248
紫薯💜
豆沙❤️
可能因為佢少餡 所以食落唔係太甜😛食落個味道普通正常啦
南瓜🎃
南瓜嘅味都真係好淡 不過幾鐘意佢有啲南瓜絲南瓜茸喺入面👍🏻
奶黃💛
蓮蓉🤎
最推介係揀呢個味💯因為佢餡係最多🤣相對黎講會抵食啲🙈蓮蓉餡唔會話太甜 都係正正常常嘅味道🤔