2017-09-01 1970 瀏覽
今日去bazaar 掃貨,接友人放工,又係食kebab 👍🏼夏天太熱了,又唔鐘意食飯,又唔想食粉麵。其實之前係灣仔返工,都見到好多人出入買外賣,但今次有時間就直接坐低食吧😌本身林住叫雞羊拼卷的,但因為今日無羊件,所以整唔到。職員建議我哋叫羊肉卷,因為係用免治肉所以有供應。同埋有新meun 係burger 可以試下,都好啊!同埋叫左杯我最愛既芒果沙冰,我友人話試下masala cola,本身我係想試果個yogurt dessert 點知因爲英文唔好,溝通問題,黎左杯香草yogurt drink😂免治羊肉卷:可以選擇辣或者唔辣,用錫紙包住熱辣辣既,啲肉汁多到有啲流出黎既感覺,個羊肉醃得好好,每一啖都有juicy 既肉汁滲入口裡面👍🏼加埋少少既辣醬,味道一流,食食下好快食完,想再黎多客☺️Burger:我哋都係唔想食飯,見佢有新meun 係burger ,我哋都叫左for two 黎享用,餐包焙得又熱又脆口,夾住一個薯仔炸波❤️薯仔味道好香,質感淋得黎唔會有散收收、碎碎既感覺👍🏼配合左一隻酸酸甜甜既辣醬,同埋一隻香草醬,口感層次同味蕾刺激都滿足到😌我可以食兩個都得😂咖哩角:外皮好鬆化,即叫既炸,

咖哩角:外皮好鬆化,即叫既炸,包住有啲香料同辣味既薯仔,食完好飽肚👍🏼食唔停口❤️

Masala cola: 好得意!黎到見到佢有啲一粒粒野開始沉底,我哋都好好奇林緊係啲乜🤔試左一啖!哇,係加料可樂😂其實我覺得似「沙示」或者話梅可樂,但飲飲下又有醃羊肉既香料味,又夾雜左啲辣味😆唔識講🙊

yogurt:一黎到係好靚!因為有啲香草係白色既yogurt 上面浮動,但味道有啲Yogurt 開水既感覺,如果加雪碧可能會好飲啲。不過因為食物偏濃味,唔覺唔覺都飲曬左😌

Mango 沙冰:用鮮芒果加冰塊打成,好濃縮啖啖芒果味,比起出面飲開既結身,足料咖👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2017-08-31