2023-06-25
夏天天氣真係好難估計🥺時而陽光☀️時而落雨🌨️不過朋友叫到岀黎聚會⭐️無理由唔比面出席呀🤨今次黎到銅鑼灣食嘢順便買鞋😜日式芥末汁燒帶子意粉 $198 🍝呢款意粉的醬汁選用左日式芥末汁😏好奇想試吓😃基本上每條意粉充滿濃郁的日式芥末汁😁帶子有三粒😊粒粒都好大粒😘整體來說食落好滿足的一碟意粉🫢黑松露牛肝菌野菌膾意大利飯$178🍛呢道意大利飯十分出色🤓菇菌炒到金黃😗香味撲鼻😚每啖都能吃到牛肝菌和野菌的菇粒🥳還有黑松露的誘人香味🤗燴飯又不會太干🥸濕潤有嚼感😜可能加了橄欖油🤔令到水分充分被鎖住😶十分推薦🤩水牛城雞翼 $88🍖諗住叫個小食大家一齊分享🤤所以就選左個雞翼😲水牛城雞翼就大人小朋友都適合👨👨👧酸甜香辣的口味😯令到人十分開胃一啖接一啖😀講到辣度😇只係bb辣😃酸甜更多😁每隻雞翼都十分脆口☺️但又十分juice😍炸洋蔥圈 $68 🧅食完水牛城雞翼之後🙂不如叫多一樣小食😆炸洋蔥圈亦是我地至愛的炸物小食之一😍洋蔥圈大大件🤪食落香脆可口😋點埋醬汁無得嘆🤭📍 MEMOIR (銅鑼灣)🔍 銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓
日式芥末汁燒帶子意粉 $198 🍝
黑松露牛肝菌野菌膾意大利飯$178🍛
水牛城雞翼 $88🍖
炸洋蔥圈 $68 🧅
📍 MEMOIR (銅鑼灣)
🔍 銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓